Wednesday, May 21, 2008

hommiee

erms.. after balik umah aku teda pun update apa2 kan.. just previous punya entry jak.
ok la.. after smpi labuan jumaat lepas, the next day, im went to kk with my mom n aunty..
just to visit my brother cos dia nda dpt balik sebab busy mau study for exam. (busy ka)

sabtu tuh, aku p kkt tgh hari.. punya lama cos driving lagi.. penat bah aku. blom abes penat semlm baru smpi dr kl terus p kk esuk nya.

smpi jak, kami p check in. pastu p karamunsing complex p survey laptop. cos my aunty mau beli laptop bah..
during that time, i texted my old school buddies yang masih ada d kk.. kununya mau jumpa la.. biasa la kan rindu bah jugak aku sma dorg.

Assim: km, (nama gelaran dia aku bagi) kau di mana? aku di kk ni.. nda mau jumpa aku ka?

Shahrir (KM): aku di kampung, ko inda gtau aku awal2 bah mau turun kk.. minta puji betul ko ni getek.

Assim : ok nevermind.. ko mmg lupa kawan..

(pastu, aku berpikir, sapa lagi aku mau jumpa. check punya check aku ternampak no wazir)

wazir is my good2 fren dulu (good fren ka or,...) hahahha, then i text him too,

Assim: jir, ko busy ka? aku d kk ni.. mau jumpa mlm ni?

wazir: aku tgh men bola. ok jak, tp mlm2 sikit la..

assim: ok..

wazir: ko amek aku la, cos kereta aku teda ni.

assim: dalam kul 11 aku amek (cos aku mau tgk AF dulu)

pastu aku jumpa la wazir.. jumpa ni.. biasalah mengimbau kembali memori2 silam masa di hostel dulu kan.. (nnt aku upload ah pic aku ngan c wazir masa dulu2)

so aku balik p labuan on monday nya. aku sempat la jugak antar resume p borneo post n the daily express (paper organization di kk) mau minta kerja.

ntah la.. tunggu jak la kene call n kene panggil interview.

ntah la.. jiwa aku kacau bah skrg ni.. macam malas aku mau keje di kl.. nda tau kenapa? kacau bilau urg ckp..

then, bila aku bgtau mama aku yang aku mcm malas mau keje d utusan, wah lagi dia suka. actually, my mom lebih prefer aku keje d sini. carik keje d sini. ada juga kawan dia pegi lepak minum, karaoke n jalan2 malam d tepi pantai.. (im really close wif my mummy)

ntah la.. cuma skrg ntah la mcm mana mau ckp.. but the important this is i miss wazir badly. serius rindu banget deh!

"sim, kan bagus kalu kita mcm dulu, keluar sma2, pegi makan, shopping, main futsal, n yang paling aku ingat kita makan sizzling" (tiba2 aku ingat apa yang wazir ckp b4 aku sent him off mlm tuh)

i just said "yeah u r right".

ok la.. mood teda ni.. nnt aku update baru k..

cheers,