Wednesday, February 13, 2008

Compliment

hye all.. sory la ya lama nda update my new look dlm blog nie.. aku malas mau save gmbr dlm thumb drive then bawa pegi ofis..
tunggu la TM pasang balik aku punya telefon line.. hehhe

last nite aku ada call 100 tanya bilala port telefon ku akan di pasang, so aku pon buat notice la yang aku akan cuti pada hari khamis ni, then the contractor bley la dtg umah aku pasang phone..
thanx to yunis n Fahmi from TM cos sabar nagn kerenah ku komplain sana sini.

yesterday, i just sent back kereta p kajang.. huhu. now life become terrible la kn..
mcm mana aku mau kuar.. tp ni salah satu dr jalan untuk aku save duit.. dapat la aku beli new guess watch.. (huhu)

so, semlm juga aku buat follow up jak.. teda assgmnt. so i just buat follow up ttg nama-nama jalan di KL yang menggunakan Bahasa Inggeris akan ditukar kepada b.Malaysia.
langkah itu bagi memartabatkan bahasa kebangsaan kita.

Bagi Jalan-jalan yang menggunakan nombor seperti `Jalan 2/15' juga akan ditukar kepada nama bunga-bungaan dan kayu-kayuan.. heheheh ayat seperti dalam paper sgt kan..

hehehh. after the story released.. around pukul 7, our news editor (pn Marhaini) received call from her fren cakap yang kelana Jaya line esp stesen KLCC sesak teruk. so kak Marhaini ask me to follow up that case. dalam pikiran aku jgn la suruh aku pegi KLCC or masjid jamek to survey the situation kan.. aku pon terus mencadangkan yang interview thru phone ngan pegawai operasi rapidkl je.. so she agreed. photographer je yang pegi daptkn gmbr keadaan tersebut.

masa aku brief kat kak Marhaini ada satu perkara yang aku nak share ngan korang semua.. TP b4 that jgn cakap aku berangan k..

ok nak di jadikan cerita yang En Baharom selalu je tgk aku.. aku heran.. dier tgk dengan betul2 n penuh dengan perasaan ingin tahu..

Baharom : boleh saya tanya kamu satu soalan?

Assim : (cuak dah ni) boleh, ada apa En baharom.?

Baharom : awak pon mcm Khir toyo gak ke?

Assim : Blur~~~~

Marhaini : dier makan tempe juga..

Assim : xde la.. just air sembahyang..

Baharom : tuh yang saya heran kulit awak bersih sgt!

hahhahah..
moral of the story w/pon jerawat aku tunbuh kat muka dua ketul.. ia tidak memberi effect heheh..

jgn marah yer...

ok then TC... bye..

p/s I miss fendy, yana, hafiz, qayum n the faunaz geng... bila nak lepak oiii!!

4 comments:

NurAqilah Ismail said...

motif amek air sembahyang? alhamdulillah...

Megat Eusofe said...

tu la
huhuuhuuhuhuhuuu

muka mu en asim
mcm marmar
licin . putih ... berseri2

nak kata guna fair n luvely x-jugak
but mmg jelous la

nie couse genetic bagus nie

:P

ray eusouff said...

hahahhah
lawak2
khir toyo thingy tu

avila geraldine said...

haha..funny