Friday, January 9, 2009

Wahai Israel.. Tolong la......

Salam..

quite sometimes juga aku nda blogging kan.. tiba2 tadi masa otw balik dr opis i terpanggil untuk citer skit ngan uols semua..

last nite aku keje shif malam. so hari ni terpaksa la aku masuk shif pukul 2 (actually most of us crime busters suka klu keje pukul 2 ni) ya la mana nda suka, masuk kul 2, balik kul 8.30 mcm tuh la w/pun sepatutnya balik kul 10 .

back to the topic. semlm lagi masa kena assign asgmnt aku tau udah aku keje pegi mana esoknya (hari ini). kene standby di Kedutaan AS, sebab beberapa NGOs akan buat perarakan n bawa memorandum p Kedutaan AS.

This is one of bantahan mereka la terhadap Israel yang masih mengebom, serang rakyat palestin yang nda berdosa. banyak kanak-kanak, wanita dan org awam yang tidak berdosa adi sasaran mereka.

so after i took lunch wif azim at KLCC, im rushed to bangunan tabung haji, sbb difahamkan mereka akan berarak menuju ke bangunan kedutaan. so m worried about my car, where i wanna park it? sure jammed! banyak kereta.

smpi ja aku d jalan U-Thant, penuh di tepi2 jalan lori2 FRU standby. byk la polis, FRU, trafik berkawal di sekitar jalan Tun Razak. For those yg lalu situ td lepas solat jumaat confirm stuck dalam jammed almost 45 minute.

lepas parked kereta di belakang, area Jalan Taman U-Thant, aku pun berjalan kaki ke bangunan tabung haji yang aku rasakan sgt jauh w/pn nda sebenarnya. dengan keadaan panas yang terik,; damn. mmg klu pakai make up confirm cair,

after solat jumaat, ada la briefing skit dr pihak penganjur iaitu (Complete) Gabungan NGOs Malaysia Menentang Kezaliman ke atas Rakyat Palestin. lepas tuhkira-kira 2.20 perarakan bermula dan aku menjd teruja tgk semua ni..

ada juga la rungutan sebab panas terik, mana mau flash online (3 para) untuk bos... tension ku.. tindakan mereka ni mmg diluar jangkaan aku la.. dengan laungan Hancur Zionis, kejam, Boikot barang Yahudi n etc, membuatkan aku terpikir sejenak. aku perlu buat satu perubahan untuk bantu rakyat Palestin (mau tau perubahan apa, baca smpi habis).

apa yang menarik perhatian aku gak ialah apabila aku merungut kepanasan, terik hingga membakar kulit ku, ada one of reporter from the star bagi nasihat kat aku..actually reporter tuh pon kawan aku satu batch di Masscomm dulu, aku dapat Utusan, dia plak dapat The Star.

Assim: Panasnya B, xtahan.........
Baiti: Assim, sabar. anggap ini adalah jihad!
(Assim terkedu)
hahahhah
terus la aku pikir balik, betul jugak kan.. aku anggap ni la sebagai jihad aku untuk bersama2 rakyat malaysia mengecam keganasan dan kezaliman Zionis.

Aku terpikir kembali, jika tidak kerana aku wartawan, aku nda akan merasa semua pengalaman ni.. berarak, berhimpun, berpanas, berjihad demi kebaikan umat Islam yang lain... winks..winks.
Aku rasa mcm gembira n puas hati la dengan ni semua. story pun dah ok.. merge ngan story org lain yang cover d beberapa tempat yg lain.

ok la, to all readers, (ada kah) jika ada, ingin aku ingat kita bersama, agar membantu misi memboikot barangan yahudi dan marilah kita menderma kepada tabung Palestin. Tapi harus ingat ada juga diantara kita yang mengambil kesempatan tubuhkan tabung Palestin tp masuk poket sendiri.

Info: mau tubuhkan tabung kene dapat permit pihak polis ok (aku dh confirm kan benda ni)

perubahan besar yang aku akan lakukan adalah tidak pergi ke StarBucks untuk membeli minuman kegemaran ku sebelum ini *Hot Chocalote*. hahhaha
ok la..

Cheers,