Monday, April 14, 2008

Aku Hanya Insan Biasa

hye all..
lama rasanya nda update apa2 kan.. first of all aku busy lately + teda mood mau blogging.

Ntah la mcm mana aku mau mula kan. tp aku tetap pecaya yang Tuhan selalu menguji hamba2. dan ujian itu adalah untuk melihat ketabahan seseorang manusia tersebut. seperti juga aku, byk masalah dan ujian yang aku tempuhi kebelakang ini. mungkin jua Tuhan bagi aku ujian kerana aku sudah lama tidak memohon apa2 daripadaNYa. mungkin dengan Ujian tersebut aku tidak lupa untuk memohon keredhaanNYA. ntah la.. semua itu bermain di fikiran ku..

Mungkin takdir sudah tertulis aku untuk berkwan dengannya.. mungkin sudah tertulis yang dia hanya hanya yang akan baik bila dia rasakan dia perlukan aku, dan tinggalkan aku bila dia senang dan bila aku mula untuk mengenali dirinya. ntah la.. aku rasakan dunia ini tidak adil untuk aku mendapat layanan yang mcm ni. kenapa? aku buat apa sama KAu ah? aku sakitkan ati kau ka? confront la wif me la, so i will know wat's the prob. ni ko diam ja.. n klu ko rasa ko perlukan aku u will call me n tell ur prob n mintak tolong aku n saja suka2. if not, ko buat aku mcm sial. BTW, ko sebenarnya yang sial. n i tell u. i swear i wont call u or text but just for work purposes. n NOT for Personal. damn u! clear with that?

if u jus wanna hurt me or make me feel stupid by doing so.. just go on bitch.. from now onwards I DONT CARE. i also promised to nana to avoid u n this matter. hahhaha thanx nana. u r such a good listener. yeah u are..! my girlfriend too :) muahxx.

why la Tuhan temukan aku ngan ko.. tp aku yakin apa yang berlaku pasti ada hikmah nya.. i d0nt spread ur stuff kt org as wat 'ur best fren' did. come on la man.. aku rasa aku pon nda perlukan la seorang kawan mcm ko.. seorang kawan yang kononnya dulu aku rasa dapat jd tempat aku share everything from A-Z. fren which i can hang out in KL. cos kawan ku yang lain byk d shah alam. so fuck OFF bitch from my life. aku bleh jadi lone ranger to discovery KL ni.. (bukan berlagak tp aku cuba drpd dpt kawan mcm KAu)

ish bodo plak aku mau emosi sama ia kan.. relex jak la.. terpulang n just follow the flow. hehehh klu flow ke sungai aku tetap aku belok ke hutan jugak.. (merepek!)

ntah la.. Sesungguhnya, aku rasa aku hanya insan biasa yang lemah dengan Ujian MU Tuhan..

thanx to nana k cos bagi aku semangat to face this prob..
hmmmm.. muda2 pun suda ada mentel problem kan.. gila bah aku ni..

ok la.. take care then..

Cheers,

p/s sesungguhnya aku perlu kuatkan semangat bagi menempuh hari2 mendatang... n thanx to nana gak bagi aku lagu Sebelum Cahaya.

3 comments:

NurAqilah Ismail said...

whatever u do..remember allah is with u (islamik yer pesanan aku)..
just be urself..i know u'r strong..
neway,, i hope someday u n nana will be husband n wife..jap..cuma peranan husband n wife tu berbeza sket kot..haha...
don't tensen..aku nk tgk ko bersanding..krg klu gila muda..x sampai hajat aku..maun aku mati kempunan..
p/s: kem salam sayang kt nana

KC said...

erms.. thanx 4 da advice..
hehehhe ak tau ko ikhlas bagi advice tu..

btw, mana ko tau aku strong.. strong kew??
hahhahah
klu ada jodoh x ke mana.!

shiela ismail said...

aih..nampaknya dilema cusring people ni da agak merebak ke bangunan Utusan nampaknya...huih..seram bulu roma aku....apa pon Sim, ko jgnla tension2 sgt..yerla ko kan "strong"? (mmg takder maksud lain, strong means strong)....
btw, bila kan kita mau jumpa, mabuk2 sim....aku rindu sama kamu bah..nda pnah tak jumpa lebih 2 bulan kan?ni kali pertama.
good luck and good look.
daa...