Tuesday, January 8, 2008

I am still ok!

hye dear..

aku rasa mcm terpanggil untuk meng"update" blog yang x seberapa ni..

FYI, hari ni merupakan hari kedua aku menjalani my internship.. im feel so exhausted, tough , tiring to be apart in this industry.. tp disamping sikap2 negatif ini, aku tetap berasa seronok dengan pengalaman yang aku timba drpd senior-senior utusan yang tidak kedekut ilmu dan memberi tips berguna untuk aku bawa sebagai panduan di masa hadapan.

aku rasa, tidaklah begitu tertekan sangat. tp biasalah kan we as human being mmg susah mau adapt ngan new enviroment.. same goes with me la jugak. jumpa ngan senior-senior yang sudah kerja hampir 5-6tahun.. make them free to friend with me..

i love thier style actually, u know why, becos w/pn mulut bising tp tgn jalan menaip article yang hendak di hantar kepada editor for edting.. tu yang aku salute ngan dorg ni..

on the first assgmnt, i went to Jalan Masjid India with bro Arshad Khan, (ada tu byline dia di Utusan mahupun Utusan Online) to interview foreigner esp perempuan Indonesia yang kahwin ngan lelaki tempatan..

alots of opinion la yang kitorang dapat dr tinjuan tu, ada yang kata pasal jodoh, ada yang kata pasal sifat kasih sayang lelaki malaysia. bole caya ka tu??

tetapi mereka kadang kala mempunyai motif tersembunyi (untuk senang dapat kerakyatan). tp sebab tersebut disangkal habis-habisan oleh mereka yang aku temubual..

btw, to be proud juga, even our article teda byline so aku x ada bukti yang ada nama aku kan sana.. but article tersebut keluar muka hadapan akhbar Utusan Malaysia bertarikh 08 Januari 2008..

to all of u yang x sempat baca that article kan, u may click this ***** ok... dont 4get to get Utusan everyday...
mana tau ada article aku yang kuar kan...

dapakanlah Utusan Malaysia setiap hari!

ok then, till now...

tomorrow aku cuti.... yahuuuuuuuuuuuuuuuuuu

cheers,


1 comment:

NurAqilah Ismail said...

yo babe..miss u...walamak..intern utusan tu seh!!!hahaha