Thursday, January 17, 2008

saat-saat getir.....

erms.. berjumpa kembali..

hye all.. quite a long tyme gak la aku x update apa2 dalam blog ni..
Today is thursday 17 January my off day. huhu hari ni aku off day aku teda la pegi mana2 pon...

last nite balik dr keje azim + fendy amek aku kt ktm shah alam.. str8 away to Pakli sect 7.. aku teringin nak makan.. cos dr pagi aku x makan.. makan breakfast kt Hilton KL jew masa cover function CARIF..

smpi kt pak li tunggu n tunggu gak la org nak move out kan.. cos pack gila babi.. (babi pun x gila mcm tuh). pastu nasib baik ada "RINTO' yang reserve kan meja untuk kami (aku azim n fendy)

sebenarnya, aku teda mood bah juga mau update ni.. i feel upset n down now.. benci aku... ntah la.. aku rasa mcm aku malas mau teruskan karier as reporter. damn man. banyak sgt cabaran dan dugaan. mmg la aku kenal diri aku yang x cepat patah semangat tp im totally pissed off..

bayangkan jak la..
"Kita pegi assgmnt, org akan layan kita first class, tp bila kita balik opis kita seperti mcm masuk kandang harimau"

I quoted from one of my fren statement..

hehhehe a**m jgn marah ya!

kalau di fikir2 balik perlu ka aku mengaku kalah skrg? perlu la aku kuburkan semangat n my spirit to be a reporter (w/pn bukan the best tp as reporter). i need something to build up my spirit back.. hanya pada mu Tuhan aku bermohon..

In positive respond by myself, i take it as a learning process and the beginner did a mistaken somehow.. tuh jak la kekuatan aku dalam menempuh hari2 mendatang..

aku rasa i need to prove it to them that i can do it BEST! InsyAllah. somehoo, hati ku meronta2 bah to solve this prob... aku rasa nda tau mau luahkan sma siapa perkara ni.. i told some of my fren about it, tp aku keep going thinking of it. nda tau la.. apa suda jadi.. semangat ku luntur udah ka?? aku rasa mcm nda sabar jak mau completekan this internship.. n mau apply SPA so i can contribute something to Gvernment. biar pun ia lari dr landasan pengajian aku ni..

ok la till then..
hari ni aku buat laundry sendiri.. semua aku cuci.. smpi bantal2 pun aku masuk kan jak dlm washing machine.. hahahah

bye... TC

Cheers,

P/S Tq to Bie sebab temankan aku cari rumah td.. InsyAllah i got new one in Chan Sow Lin area..

3 comments:

Adam-ArJuna said...

hurmmm..
rilex..rilex..chill out k..

ray eusouff said...

hurm...sape la a**m tu ek...sungguh power kata2 itewww

Dear KC,

Memang ada ups and downs dlm kerja kita....biasa la tu kan

pasal masuk kandang harimau tu biasala orang baru...bila ko dah senior esok ko lak jadi bapak harimaunya...Miranda priestley in the making...hehehe (ray gurau jerkk)
maksud ray bila ko dah adapt...no hal la..

To be honest, Im quite proud dengan u and A**m sbb jadi wartawan nih...Selain ko dua orang...ada la lagi a few yang ray kenal. Tapi Otai la dorang tu. Korang generasi baru yang bakal buat perubahan...chewahhh

Ada gak aku bincang2 kosong ngn A**m psal wartawan yg mcm mana dia nak jadi....we had fun talking abt it.

Few years from now, you will be happy. Trust me. You are not alone...lebai chuantuekk tu ada kan?

hahhaha
Good luck!

[panjang nya komen aku]

Adam-ArJuna said...

aiyo...ray..

en. ray buat blog dlm en. asim nyer blog lak ker nih...

ahahaha...